Gabriëlle, dochter van een naar Senegal uitgezonden zendingsechtpaar komt voor het volgen van een zomercursus naar Frankrijk en wordt verliefd op docent David Hoffman. David is een jood, die als enige van zijn familie de vernietigingskampen heeft overleefd. Hij kan niet vergeten, en al helemaal niet vergeven, wat hem is aangedaan.
Gabriëlle raakt in gewetensnood door haar gevoelens voor deze cynische jongeman. Buiten haar medeweten betrekt hij haar bij zijn activiteiten die verband houden met de Algarijnse onafhankelijkheidsoorlog. Al Gabriëlles opvattingen over geloof en vergeving lijken niet meer te kloppen.
Ver van huis en gevangen in een gevaarlijk web van intriges beseft ze dat ze nog heel veel moet leren.
Recencie(s)
Eerste deel van de Frans-Algerijnse romantrilogie van de christelijke schrijfster. In Castelnau (Frankrijk) ontstaat een romance tussen de vrome Gabriella Madison en de atheistische jood David Hoffman, die als enige van zijn familie de vernietigingskampen overleefde. Het verhaal speelt in 1961-1962, tijdens de laatse fase van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. De liefdescomplicaties worden vermeerderd door Gabriella's betrokkenheid bij een organisatie die Frans-Algerijnse kinderen in veiligheid brengt; hierbij blijkt ook David te zijn betrokken. De ontknoping der gebeurtenissen verwart Gabriella en haar liefde voor David. Tegelijkertijd heeft zij een jeugdtrauma te verwerken en strijdend tracht zij Gods weg te verstaan. De verwevenheid van persoonlijke en politieke gebeurtenissen wordt bijzonder boeiend beschreven en zal een breed (christelijk) publiek aanspreken. Kleine druk. De vervolgdelen heten 'Twee testamenten' en 'Twee bestemmingen'*.
Redactie
(source: Bol.com)